Winters Sonderingen

Over ons

Een huis bouw je voor je leven. Waarom zou je het dan de kans geven om te scheuren of te verzakken? Dankzij een sondering kom je te weten hoe draagkrachtig je bouwgrond is. Nadien berekenen wij welke fundering je het best kan toepassen. Zo kun je zonder zorgen beginnen aan de bouw van je huis. Ook bij een verbouwing kunnen eventuele verzakkingen ontstaan. Daarom is het ook hier belangrijk om een sondering uit te voeren.

WS bvba is gespecialiseerd in het uitvoeren van elektrische en mechanische sonderingen tot 200 kN. We stellen een funderingsverslag op aan de hand van het geotechnisch grondonderzoek. Zo kun je zonder zorgen beginnen aan je (ver)bouwwerken.

Grondonderzoek is van cruciaal belang

Zonder grondonderzoek weet je nooit met zekerheid hoe de ondergrond is opgebouwd. Het is dus zeer belangrijk om bij de start van de (ver)bouwwerken de draagkracht van de bouwgrond te kennen. Hiermee kan je voorkomen dat je woning barsten, scheuren en/of instabiliteit vertoont. De sonderingen die WS bvba uitvoert maken deel uit van het grondonderzoek. Onze apparatuur geeft de mogelijkheid om op uiteenlopende locaties een sondering uit te voeren.

Wij bieden aan

Soorten grondsonderingen (tot 200kN)

Funderingsadvies bevat

  • Omschrijving van de sondering
  • Hoogtemeting
  • Opmeting van het grondwaterpeil in de sondeergaten
  • Vermoedelijke geologische informatie van de grondlagen
  • Funderingsadvies
  • Zettingsberekening

Plaatsing van een peilbuis

Ook voor het plaatsen van een peilbuis kan je bij ons terecht.

Heb je nog vragen? Contacteer ons